24 – We Built this City on Euro Wood

Utkast till tärningsbaserat stadsbyggarspel för 3-4 spelare.

DSC_0307

Jobbar med ett tyngre stadsbyggarspel. Skriver ner lite grundprinciper här:

  1. Spelas i 9 rundor. Var tredje runda slås tärningar och placeras ut på de tre nästkommande rundorna. Spelarna ställer därefter in sitt spelarbräde för att försöka få ut så mycket som möjligt av tärningarna. Principen för detta är liknande denna: 20 – Stridssystem, med skillnaden att ”attack”-tärningen istället ger actions att bygga för och ”försvars”-tärningen ger scoring.
  2. Scoringen fungerar så att spelaren som väljer scoring (t.ex. genom att matcha en tagen trea med sin egen trea) får scora antalet områden som tärningen visar. Kartan man bygger på är indelad i olika områden, där varje område kan scoras på två sätt, dels vem som har flest tak i området, och dels vem som har högsta tornet i området. När ett alternativ tas är bara nästa öppet, exempelvis: du scorar flest tak i område 2, därefter är det bara möjligt att scora högst torn i område 2, tills detta scoras. Poäng ges till 1:an och 2:an, varför det går att leecha på andras scoring (en strat kan vara att ge fan i att välja scoring själv och enbart satsa på att bygga själv och ligga som tvåa i många kategorier).
  3. Ekonomi, förutom tärningsekonomin där bygge står mot scoring finns även pengar. Ett alternativ att bygga och scora är industriområdet, detta ger pengar. Pengar används för att bygga. Varje steg (uppåt, nedåt eller åt sidorna) kostar en peng.
24 – We Built this City on Euro Wood

Lämna en kommentar