9 – (8.1) ASSAM

Tillägg till förra veckans publicering, Abstrakt Social deduction-spel Som Använder Mynt, ASSAM. Originalupplägget är antagligen (som nämnt i kommentarerna) väl svårt (och i förlängningen slumpmässigt) när spelarantalet går upp. Det här tillägget introducerar två nya förmågor som vid högre spelarantal bör göra det lite lättare för majoriteten att få koll på spelet.

Ny print-and-play-fil

assam 1.1

 

Nya kort

Alla dessa kort ska placerat öppet i mitten av bordet. De är allmänna förmågor som kan väljas av en spelare istället för att använda någon av de privata förmågorna (Undersöka, Flytta, Markera).

Undersöka

Stor undersökning (3 kort)

Väljs det här kortet ska alla spelare rösta med sina röstningskort för att avgöra om det ska användas eller inte. Vid oavgjort avgör den som valt förmågan huruvida det ska användas. Om det används vänds de två översta korten i högen med oanvända rollkort upp så att alla kan se dem, och placeras öppet bredvid högen. Om det röstas ner slängs istället kortet. Det slängs också när det har använts.

Antalet kort som ska finnas med är beroende av spelarantalet, enligt följande:

3-4 spelare: inga kort

5-6: 1 kort

7-8: 2 kort

9-10: 3 kort

avslöja

Avslöja (3 kort)

Väljs det här kortet ska den spelare som väljer det även peka ut en annan spelare som ska avslöjas. Alla spelare ska sedan rösta med sina röstningskort för att avgöra om det ska användas eller inte. Vid oavgjort avgör den som valt förmågan huruvida det ska användas. Om det används måste den utpekade spelaren avslöja sitt rollkort. Det här kortet slängs när det använts eller om det röstas ner.

Antalet kort som ska finnas med är beroende av spelarantalet, enligt följande:

3 spelare: inga kort

4-7: 1 kort

8-9: 2 kort

10: 3 kort

 

Annonser
9 – (8.1) ASSAM

En reaktion på ”9 – (8.1) ASSAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s